Fasta

Från den 6-26 januari 2014 har vi bön och fasta. Vi utmanas att delta helhjärtat i denna period och redan under årets första vecka kan vi förbereda kroppen för mindre föda de närmaste veckorna. 

Delta i fastan på det sätt du tycker passar dig. I Bibeln står det om hur Daniel fastade i 21 dagar genom att avstå från kött och vin och endast äta grönsaker och dricka vatten. Man kan också välja att fasta t ex tre dagar och då dricka frukjucier och vatten. Innan du börjar fasta är det bra att trappa ner och ta bort några livsmedel i taget under veckan före. Börja med att bort kött och mjölkprodukter och sedan bröd och pasta. Bryt fastan genom att äta frukt och grönsaker de närmaste dagarna och gå långsamt tillbaka till dina gamla matvanor.

Är man inte fullt frisk, gravid, ammar eller regelbundet använder medicin så ska man inte avstå alls från mat men det kan finnas andra sätt att fasta på. Andra saker som alla kan avstå från till förmån för bön och bibelläsning kan vara tv-tittande, internetsurfande m.m.

Kyrkan kommer under den här tiden att vara öppen för bön varje vardagskväll kl. 19 och på lördagar kl. 18.

 

På den här sidan så samlar vi resurser där du kan läsa på och lyssna till undervisning för att få en djupare förståelse och bli inspirerad till att vara med.

Hemsidor / Bloggar:

Undervisning:

Inspelad undervisning:

Har ni mer tips på böcker, länkar och undervisning? Använd kommentarsfältet…